Lansweeper Deepscan otkriva bilo koje uređaje u vašoj mreži.

Nema okruženja ili sredstava koje Lansweeper ne može podnijeti. Oslonite se na potpuni i ažurni pregled koji će voditi i podržavati sve zadatke, projekte i odluke povezane s mrežom. Uklonite sigurnosne propuste i rube iz svog okruženja i otkrijte uređaje za koju niste ni znali.

Povećajte produktivnost; automatizirajte vođenje evidencije, izvještavanje i druge zamorne zadatke kako biste napravili vrijeme za ono što najbolje radite.

Poboljšajte sigurnost: identificirajte rizike, ranjivosti i pitanja neusklađenosti prije nego što postanu problem.

Smanjite troškove: otkrijte nepotrebne troškove, podržite odluke vezane uz proračun i upravljajte svojim IT troškovima.

Lansweeper je rješenje za upravljanje IT imovinom koje prikuplja informaci

je o hardveru i softveru računala i drugih uređaja na računalnoj mreži za potrebe upravljanja, usklađenosti i revizije.

Središnja sposobnost Lansweepera proizlazi iz faze otkrivanja u kojoj se obilazi lokalna mreža (LAN) i održava inventar hardverske imovine i softvera postavljenih na tim sredstvima. Izvješća iz inventara omogućuju potpuna izvješća o hardveru i softveru na uređajima i mogu se koristiti za prepoznavanje problema. Lansweeper može prikupljati informacije o svim Windows , Linux i Mac uređajima, a također može i na mrežnim uređajima s IP adresama.

Softver uključuje integrirani modul Help Desk-a koji se može koristiti za pomoć pri hvatanju i praćenju problema do završetka. Također postoji softverski modul koji omogućuje Lansweeperu da organizira ažuriranja softvera na Windows računalima.

Središnja baza podataka Lansweeper-a mora se nalaziti na SQL Compact ili SQL Server bazi podataka na Microsoft Windows stroju. Minimalna zadana konfiguracija se može podržati postavljanjem  komponenti na jedan poslužitelj, a aplikacija ima mogućnost skaliranja do stotina tisuća uređaja.  Iako se Lansweeper može postaviti bez agenta, može se preporučiti korištenje agenata za složenije konfiguracije.